top of page

Mijn eerste intakeIk wordt wakker in de heerlijke bries van de airco. Voor mijn gevoel is het nog heel vroeg.

Ik kijk op mijn telefoon. 06:10 uur geeft hij aan. Sinds ik hier ben wordt ik steeds heel vroeg wakker. Ondanks dat ik om 20:30 naar bed ga (ja echt, zo moe ben ik steeds) wordt ik ook lekker vroeg wakker. In Nederland kwam ik het liefst zo laat mogelijk mijn bed uit wat zorgde voor de nodige klaar maak stres. Maar hier kan ik lekker rustig wakker worden en mijn dag beginnen. Vandaag ga ik eerst op de praktijk werken en vanmiddag een intake doen bij een van de gezinnen waar ik in november de kraamweek zal verzorgen. In Nederland doe ik dat nooit, stiekem vind ik het een beetje spannend.

First things first, uit bed en klaar maken voor de dag. Een lange broek, shirt en slippers wordt het vandaag. Het is hier enorm warm, maar op de praktijk draait de airco en ik wil netjes voor de dag komen. De praktijk is niet ver weg en ik rijd samen met mijn baas naar de praktijk. Eenmaal daar settelen we ons op ons plekje. Lampjes aan, scherm in de wachtruimte/winkel aan en een fles koud water neer zetten. Al snel dient de eerste Client zich aan en ik ga lab uitslagen invoeren in het systeem.

De ochtend tikt voorbij en alle cliënten zijn inmiddels langs geweest voor hun afspraak. Ik werk tot 14:00 uur en heb daarna nog even tijd voor mezelf. Vanmiddag heb ik mijn eerste intake geplant. Momenteel hebben 2 gezinnen zich aangemeld voor kraamzorg en zij zullen binnen 10 weken bevallen. Voordat we de kraamweek in gaan is het voor hun belangrijk om te weten waar ze aan toe zijn, wat kunnen ze verwachten van een kraamweek en ze willen natuurlijk graag weten wie er straks naast hun bed staat. Deze intake zal ik bij het gezin thuis doen. Dan kan ik gelijk zien waar ze wonen, hoe ze wonen, of ze alles in huis hebben en wat ze eventueel nog missen. Ook niet onbelangrijk, adressen kloppen hier voor geen meter. Als je moet gaan zoeken als de bevalling al begonnen is dan gaat dat waarschijnlijk erg stressvol zijn. Vooraf bespreken we het adres en wat voor huis het is zodat ik een beetje weet waar ik naar zoek. De huisnummers lopen hier door elkaar en als de navigatie zegt dat je er bent dan ben je er nog niet of je staat gewoon in de verkeerde straat. Tijd om het uit te gaan zoeken.


Ik spring in de bloedhete auto en gooi de airco aan op standje 5. Pff alsof er een hete föhn op je staat te blazen. Gelukkig word hij al snel kouder. Het is een kleine 15 minuten rijden naar het adres en als ik aan kom, kom ik bij een beveiliger. Je kan deze wijk alleen in als je daarvoor aangemeld bent. Mijn naam word gecontroleerd en ik mag door rijden. In eerste instantie kan ik het huis niet vinden, maar na even gebeld te hebben en ik 200 meter verder heb gereden heb ik het gevonden. Een groot geel huis met palmbomen waarvan de bladeren in de zachte wind meebewegen. De deur gaat open en daar staan de aanstaande ouders. Haar mooie zwangere buik steelt mijn aandacht. Het is een jong stel, van mijn leeftijd. Stiekem vind ik dat wel erg leuk om bij jonge mensen te mogen kramen.


We gaan lekker buiten zitten aan de tafel. De stroom is uitgevallen (wat hier vaker gebeurt op het eiland) dus binnen is het niet om uit te houden.

Ik open de laptop en het scherm om de intake procedure te volgen. Ik moet een lijst afwerken waarin ik kan zien wat ik moet vertellen en vragen. De ouders tegen over me kijken me vol verwachting aan. Zelf ben ik helemaal niet van het oplezen en het afwerken dus ik besluit gewoon een leuk gesprek te voeren waarin alle punten aan te pas komen.

Na een uur lang kletsen, elkaar een beetje leren kennen en het huis te hebben gezien nemen we voor nu afscheid. Ze weten als het goed is nu iets meer over wat ze van mij kunnen verwachten en ze gaan zelfs nadenken over thuis bevallen. Daar sta ik natuurlijk helemaal om te springen want dan mag ik komen assisteren. Voor nu is het wachten tot het kindje zich gaat aandienen en ik weer naar ze toe mag komen. Ik stap weer in de bloedhete auto en rijd terug naar huis toe.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page