top of page

Lysanne als coach tijdens je zwangerschap

De geboorte van je kind is een bijzonder moment, spannend, emotioneel en soms heel heftig.


Mijn doel is om ouders te helpen en met veel positiviteit terug te kunnen kijken naar de geboorte van hun kind. Je hebt helaas niet altijd alles in de hand, er zijn soms onverwachte wendingen.
 

Maar door goede voorbereiding en support hoeft het niet meteen te resulteren in een negatieve ervaring. Om je als barende vrouw veilig en ondersteund te voelen is essentieel voor de bevalling. De kans op een natuurlijke bevalling stijgt en de kans op complicaties daalt.
 

Dit is waar ik als coach voor wil zorgen, jullie 'empoweren' om de beste keuzes voor jullie zelf te maken, zorgen voor een veilige sfeer en helpen met technieken die kunnen bijdragen aan een ontspannen bevalling. Ik ben er voor de zwangere maar ook zeker voor de partner.


Als jullie met mij een coachingstraject aan gaan dan start dit al in de zwangerschap, door elkaar te leren kennen, jullie tips en tricks te geven en jullie wensen vorm te geven.

 

Tijdens de bevalling ben ik er bij zodra jullie dit wensen, gedurende de gehele bevalling ben ik er voor jullie, ook al duurt dit langer dan verwacht.


In de week na de bevalling kunnen we nog eens napraten en kan ik helpen met bijvoorbeeld de borstvoeding.


Uit onderzoek is gebleken dat een meer positief geboorteverhaal enorm bijdraagt het welzijn van moeder, kind en zelfs partner. We moeten naast het fysieke namelijk niet de mentale bijdrage hieraan onderschatten.


Onze praktijk heeft ook een sterke wetenschappelijke achtergrond, mijn man Steffen is gepromoveerd in ontwikkelingsneurbioologie, en heeft een aantal wetenschappelijke artikelen uitgelijnd mochten jullie hier meer interesse in hebben.


Veel leesplezier en hopelijk tot snel!

Wetenschappelijke artikelen

De voordelen van ontspanning tijdens de zwangerschap

Het belang van je omgeving om psychologisch de geboorte te ondersteunen

De effectiviteit van een ontspanningscursus in de zwangerschap: een 'clinical trial'

Ontspanningstechnieken voor pijnbeheersing tijdens de bevalling

 

 

bottom of page