top of page
Doe mee aan het onderzoek
Waar ben/was je onder controle?
Volg je een zwangerschapscursus? (of heb je er 1 gevolgd?)

Benieuwd naar hoe mensen zich voelen in de periode rondom de bevalling? 

Draag bij aan wetenschappelijk onderzoek naar bevallingservaring

Ben je zwanger, of recentelijk bevallen, en woonachtig op Curaçao? Of tijdens je zwangerschap/bevalling op Curaçao gewoond? Dan heb je nu de unieke kans om bij te dragen aan een onderzoek* dat de toekomst van zwangerschapszorg op ons eiland kan transformeren. Geleid door lokale en internationale experts, Dr. Sanne Gordijn van het Universitair Medisch Centrum Groningen en Dr. Steffen van Heijningen van Scientific Consulting Curaçao, duikt dit onderzoek diep in de kern van zwangerschapservaringen op Curaçao.

*dit onderzoek is goedgekeurd door de medisch-ethische toetsingscommissie (METC) van het Curaçao Medical Centre (CMC). 

Ons doel? Om door middel van jouw ervaringen te ontdekken hoe we de zwangerschapszorg kunnen optimaliseren voor elke vrouw op Curaçao. Dit onderzoek focust op de beleving van zwangere vrouwen, waarbij één van de onderzoeksgroepen een specifieke zwangerschapscursus volgt bij de praktijk Mirasoon. Het is echter jouw ervaring die centraal staat, ongeacht de route die je kiest tijdens je zwangerschap.

Deze lokale studie, met steun van de Rijksuniversiteit Groningen, is een prachtige kans om echt verschil te maken. Niet alleen biedt het inzicht in hoe zwangerschapservaringen op Curaçao momenteel zijn, maar ook hoe deze in vergelijking staan tot de rest van de wereld door gebruik te maken van de gevalideerde CEQ2 vragenlijst (Childbirth Experience Questionaire). Hierdoor kunnen de resultaten uit deze studie vergeleken worden met andere studies uit andere landen die ook deze vragenlijst gebruiken.

Jouw deelname geeft waardevolle feedback die direct kan bijdragen aan het verbeteren van zorg en ondersteuning voor toekomstige moeders op ons eiland.

Hoe kun je deelnemen? Simpel. Vul het onderstaande contactformulier in, of stuur een mail naar onderzoek.coaching@gmail.com

Heb je aanvullende vragen? Dan mag je ook altijd Mirasoon mailen: info@mirasoon.com

 

Deel jouw zwangerschapservaring door deel te nemen aan onze studie. Jouw inzichten zijn cruciaal voor het vormgeven van een toekomst waarin elke zwangere vrouw op Curaçao zich gehoord, gesteund en goed verzorgd voelt.

Laat jouw stem horen. Samen maken we zwangerschapszorg op Curaçao beter, één ervaring tegelijk.

 

 

bottom of page